Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Edzőgörgő

Az edzőgörgők, hometrainer-ek nagyban könnyítik a felkészülést és edzést a téli, hidegebb időszakokban, nagy előnyük a szobakerékpárral szemben, hogy a saját kerékpárodon tudsz edzeni. Többféle görgő létezik, akár interaktív vagy okos megoldásokkal is felszerelve. Interaktív görgőkön akár a világ különböző pontján élő emberekkel versenyezhetünk edzhetünk. 

Kínálatunkban megtalálható:

Hagyományos: rendszerint mágneses ellenállásúak. A görgő által kifejtett ellenállás erősségét egy kerékpárra rögzíthető karral lehet állítani, hasonlóan egy szobabiciklihez.

Szabadonfutó görgők: a hagyományos trénerek közé sorolható az úgynevezett szabadonfutó görgő vagy szabadgörgő is. A legnagyobb különbség itt abban rejlik, hogy a kerékpár egyáltalán nem rögzül az eszközhöz. Három, jellemzően kúpos kialakítású görgőre “fekszik fel” a bringa - végig szabadon mozogva a görgőtestek szélességében, ugyanakkor a kúpos kialakításnak köszönhetően könnyebben tarthatjuk a kerékpárt az “út” közepén.

Folyadékos ellenállású edzőgörgők: a folyadékos ellenállású edzőgörgők sokkal hűebben adják vissza a valódi útviszonyokat. Az ő esetükben nem lehet nehézségi fokozatok között váltani. A görgő ellenállása a kerék forgásának sebességével arányosan nő. Csak úgy, mint a hagyományos görgőknél, itt is lehetőséged van teljesítményed mérésére pedálfordulat és sebességmérő érzékelőkkel.   További lényeges különbség, hogy a folyadékos görgők sokkal halkabbak mint mágneses ellenállású társaik.

Interaktív edzőgörgők: az interaktív edzőgörgők egy teljesen új világot nyitnak meg számodra. Ezeket a görgőket áramforráshoz csatlakoztatva, okostelefonnal vagy számítógéppel párosítva kell használni, ugyanis az ellenállásukat szoftver vezérli. Így képernyőn nézheted magad, ahogyan haladsz az adott útvonalon a teljesítményednek megfelelően. A görgő ellenállása folyamatosan a valós körülményeket szimulálja.

Rendezés:

Keresés