Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ebike Pályázat

Pedelec kerékpárok vásárlását támogatja az állam 2020 őszén. A tavaszi elektromos autó vásárlási pályázat után most azok juthatnak támogatáshoz, akik elektromos rásegítésű kerékpárt vásárolnak.
 

A kerékpárnak meg kell felelnie a pedelec szabványnak, vagyis csak tekerés hatására működhet a motor és az is a pedelec szabályozás része, hogy 25km/h sebességnél az elektromos motor lekapcsol.

2020. szeptember 22-én (az autómentes napon) bejelntették a főbb tudnivalókat.

Ezek szerint pedálszenzoros ebike vásárlásra 90.000 forint állami támogatás jár, míg a nyomatékszenzoros elektromos kerékpárok vásárlására 150.000 forint állami támogatás igényelhető.

Ezekre a pedelec kerékpárokra nem szükséges jogosítvány, sem biztosítás, mégis az egyik legjobb közlekedési eszköz ingázásra - egy pedelec nyergében például nem kell dugóban ülni, vagy buszra várni, elektromos kerékpárral gyorsan lehet közlekedni, és az állami támogatásnak köszönhetően most olcsó elektromos kerékpár vásárlási lehetőség nyílik.

A pályázati lehetőség októbertől lesz elérhető, és decemberre már az utcákon is lehetnek az első támogatással beszerzett pedelecek.

"A pályázatban magánszemélyek kaphatnak támogatást, pedálszenzoros kerékpárok vásárlásához maximum 90 ezer forintot, nyomatékszenzoros kerékpárokra 150 ezer forintot, legfeljebb a jármű árának felét, és mivel elsősorban a munkába járást kívánják segíteni, ezért a pályázat benyújtáshoz munkaviszonyt igazoló dokumentum csatolása is szükséges lesz.

A keresletet az érdeklődők számára leginkább elérhető, olcsóbb márkák felé szeretnék terelni, ezért a támogatott járművek nem kerülhetnek többe 900 ezer forintnál, és megadott műszaki-környezetvédelmi követelményeknek is meg kell felelniük." - áll a minisztérium tájékoztatójában. 

"A pályázat lebonyolítását az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. végzi majd. A beadás egyszerűsítése és gyorsítása érdekében a dokumentumokat kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani. Az elektronikus ügyintézéssel a pályázatok feldolgozási időszaka csökken, gyorsabb elbírálás és kifizetés várható - mondta az államtitkár." (kormány.hu)

Jelentkezés ebike pályázatra. Pedelec támogatás igénylés menete. Hogyan pályázz a támogatásra? Milyen ebike-ra lehet pályázni? Hol lehet elektromos kerékpárt venni támogatással? (hamarosan)

Töltse ki a szükséges dokumentumokat! Hol kell támogatást igényelni? Hogyan kell ebike támogatást igényelni? (hamarosan)

Keresés