Bottecchia kerékpárok

A BOTTECCHIA egy közel 100 éves múltra visszatekintő olasz kerékpárgyártó cég. Az egyik legrégebbi olasz kerékpármárka története egészen a XX. század elejéig, 1909-ig nyúlik vissza, helyileg pedig Teodoro Carnielli mester kis kézműves műhelyéig, ahol az olasz kisiparos kerékpárokat épített és javított. Kezdetben a helyi kerékpáros szövetség támogatójaként, később pedig megválasztott elnökeként vesz részt a helyi kerékpáros életben.

Ottavio Bottecchianak, 1924-ben első olasz kerékpárosként neki adatott meg a dicsőség, hogy Párizsban az utolsó szakasz megnyerése után az ő diadalát éltesse a Champs-Élysées-n felsorakozott hatalmas tömeg a Tour de France-on.

Carnelli azonnal felismeri Ottavio Bottecchia-ban a kiváló kerékpárost és nem utolsósorban a kecsegtető üzleti lehetőséget is. A Bici Automoto csapatban történt debütálása után a remek üzleti érzékkel megáldott Carnielli azonnal felajánlja Bottecchia-nak a lehetőséget, hogy kihasználva egyre nagyobb ismertségét adja nevét egy, a Carnielli által gyártott új kerékpármárkához.

A kilencvenes évek közepén a Bottecchia márka kiválik a Carnielli cégtől és a gyártással jelenleg is foglalkozó cég a termelést a Velencéhez közeli Cavarzere kis faluba helyezi át, ahol jelenleg is folyik a kerékpárok gyártása.